До довечера ще бъде предимно облачно. Слаби превалявания от сняг са възможни в планините и някои североизточни райони.

Температурите ще са от 2 до 7 градуса.

В новогодишната нощ ще остане със значителна облачност, намаляваща в североизточната половина на страната и с температури около полунощ в низините от около нула до 3 градуса, а в София около минус 1.

Почти без валежи, макар по високите места е възможно да прехвърчи слаб сняг. Дъжд ще превали само в Бургаско.

Утре, първият ден на Новата година, времето ще бъде почти без промяна, с дневни температури от 2 до 7 градуса.

В сряда ще се появи западен вятър, който ще се усилва до умерен, апо-късно в Дунавската равнина - и силен.С него ще нахлува арктичен въздух с произход от района на Ледовития океан - Карско море и акваториите около него.

Това ще бъде само първата порция от няколко подобни студени нахлувания, които ще задържат температурите във височина под нормалните

Същевременно, преваляванията по този и следващите процеси ще бъдат малко, а на много места ще остане без съществени валежи.

Такива ще има главно в масивите на Югозападна България и там снежната покривка ще се увеличи.

В сряда дневните температури ще са все още от 2 до 7 градуса в повечето места.

В четвъртък ще бъде ветровито, с умерен и силен северозападен вятър. Дневните температури няма да се различават съществено от минималните и ще бъдат от минус 5 в Софийско и другите високи западни полета до 3-4 градуса в ниските части на низините. Облачността ще бъде значителна, а сняг ще вали в Западна стара планина, но най-вече р Рила,Пирин и  западните Родопи. Възможни са прехвърчания и в низините, но съществена снежна покривка там няма да се образува.

В петък и събота остава студено и много ветровито, с температури през деня от минус 4 до плюс два градуса. Почти без валежи в низините. Сняг ще превали в планините на Южна България  и  някои крайни южни райони.

Студеното и ветровито време ще се задържи поне до Ивановден.