До довечера времето остава слънчево и топло, с температури до 23, 24 градуса. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Над страната ще бъде слънчево, само над югозападните райони ще има високи перести облаци, които няма да спират слънчевите лъчи. На 1200 метра надморска височина температурите ще бъдат близки до и около 15 градуса, а в низините дневните ще останат от 19 до 23, 24, в крайните южни райони до 25 градуса.

Минималните и утре, и  в неделя ще са предимно от 6 до 11 градуса, но в най-ниските части на низините и котловините, при стихване на вятъра ще са малко по-ниски и там са възможни слаби слани и през двата почивни дни. Възможно е и образуване на утринни мъгли, но още преди обяд слънцето и вятърът, където ги има, вероятно бързо ще ги разсеят.

Вятърът от изток и югоизток малко ще се усили, но в низините ще остане слаб, освен в източните райони, където на дълбочина до 30-50 км от морето ще бъде временно до умерен, от изток-югоизток.

В неделя вятърът ще отслабне и сутрин на повече места е възможно да се образуват краткотрайни мъгли. Дневните температури ще останат без съществена промяна, а в планините дори ще бъде малко по-топло, отколкото в събота - отлични условия за туризъм.

>>>Виж планински снимки от  нас и по света>>>

Без съществена промяна ще остане времето в понеделник, а във вторник вятърът ще се ориентира от североизток и температурите съвсем слабо ще се понижат. Утринните мъгли ще бъдат на повече места и малко по-продължителни.

Според предварителните сценарии на моделите, такова време ще се задържи през цялата следваща седмица.