Днешното спиране на валежите в западната и централна част на страната и повишението на температурите ще бъде за кратко - от утре със силен вятър пак ще нахлуе по-студен въздух.

Днес облачността ще бъде променлива, в западната половина на страната намаляваща до незначителна. Ще духа слаб западен вятър. В Източна България ще има повече облаци и там отново в следобедните часове ще превали  краткотраен дъжд.

Дневните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса.

През нощта, с усилване на вятъра и увеличение на облачността от северозапад ще нахлуе поредна порция студен въздух. Отначало в западните и северозападни райони ще завали дъжд, а вятърът ще се усили и ще бъде силен, в Дунавската равнина - временно бурен. Ветровито ще остане и утре през целия ден,, бъдете внимателни!

НИМХ е издал жълт код за 13 области в западната и северна част на страната. Предупреждението е в сила заради очаквания силен вятър.

Утре облачността ще бъде значителна. преди обяд ще превалява на много места в страната, а след обяд валежи ще има предимно в крайните южни и източни райони.

Дневните температури ще бъдат от 13 до 19 градуса.

Доста ветровито и хладно ще бъде и в четвъртък. Минималните температури ще са от около 3 градуса поо високите полета на запад до 10 във ветровитите части на низините. Дневните стойности ще са без съществена промяна, от 14 до 18, 19 градуса в повечето места. Облачността ще бъде значителна, ще има и краткотрайни превалявания, но те ще бъдат слаби.

В петък вятърът  ще отслабне и ще бъде слаб, само в северозападните райони все още до умерен.

Температурите ще останат от 14 до 19, 20 градуса. Облачността ще бъде променлива, а слаби краткотрайни превалявания ще има на отделни места в източната половина на страната.

Подобрение на времето и чувствително повишение на температурите ще настъпи в събота и неделя. Вятърът ще стихне, а следобедни краткотрайни превалявания ще има на места в планините, а в събота - в източните райони. 

Дневните температури ще са от 18 до 23 в събота и от 20 до 25. 27 - в неделя.

Според предварителните прогнози, в началото на следващата седмица ни очакват и юнски температури, достигащи на места до 30, 32 градуса.