Днес още преди обяд облачността ще се увеличава и до края на деня ще бъде значителна. отначало над северозападните райони, а по-късно и на места във вътрешността ще завали дъжд. Максималните температури ще достигнат от 10-12 на запад и северозапад до 18 на места в източната половина на страната.

Привечер и през нощта срещу събота валежите ще се усилват и обхващат по-голямата част от страната, като в южните райони ще бъдат значителни. От северозапад ще се появи и усилва северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух.

Температурите утре сутрин ще са от 1-2 градуса по високите котловини на запад до 7-8 в източните райони. Ще бъде много ветровито, със силен  и бурен северозападен вятър. Дъжд ще вали над южните и източни райони. Ще вали над Южна и Източна България, като на места валежите ще са съществени. По високите части на планините ще вали сняг, а с понижението на температурите снежната граница ще слиза по-ниско.

През нощта срещу неделя ще превалява над източната половина на Дунавската равнина и части от източните райони. Ще остане ветровито. От запад валежите ще отслабват и спират, но в Предбалкана и високите части на Лудогорието преди окончателния край на валежите те ще преминават в сняг. Въпреки това, образуване на значителна снежна покривка, освен в някои по-високи райони на Предбалкана, е малко вероятно.

В неделния ден вятърът в Източна България ще се ориентира от север. Особено ветровито ще бъде по морския бряг, бъдете внимателни!

Минималните температури в неделния ден ще бъдат от около минус 1 до 4 градуса, а дневните от 5 до 10 в повечето райони.В понеделник валежите ще спрат навсякъде, а облачността от запад ще се разкъсва и намалява, около обяд до незначителна. Минималните температури ще бъдат от минус 1, минус 2 до 5 градуса в низините, където ще духа слаб западен вятър.

С него ще се пренася по-топъл въздух и през деня температурите ще се повишат до 11-16 градуса.

Подобрението на времето в началото на следващата седмица ще бъде за кратко и към сряда-четвъртък предварителните прогнози сочат нови валежи и застудяване.