Днес денят ще започне с незначителна облачност и слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но краткотрайни валежи са вероятни само на места в планините и по Северното Черноморие.

Дневните температури ще се повишат и ще бъдат от 26 до 31 градуса, за района на София около 27, 28. Днес в столицата превалявания са малко вероятни.

Утре ще се появи слаб северозападен вятър. Отново в по-голямата част на страната ще бъде без валежи. Такива са вероятни над планините, Североизточна България и Северното Черноморие.

В неделя атмосферата отново ще се лабилизира и на повече места в страната ще превали и прегърми. Ще има  и локални градушки. Температурите след обяд ще са от 26 до 31 градуса.

В понеделник и вторник съществена промяна на времето няма да настъпи. Ще бъде топло, с температури ор 26 до 31 градуса. 

Ще се развива купеста облачност и  на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

В сряда превалявания ще има предимно над планините. Температурите остават в интервала от 26 до 31, 32 градуса.

Според предварителните прогнози на числовите модели, в средата на следващата седмица ни очаква допълнително повишение на температурите и в низините те ще достигнат стойности до 33, 34 градуса, като не са изключени и такива до около 35 градуса. Повече подробности очаквайте в следващите дни.

В планините утре и в неделя ще бъде нестабилно, като има условия за гръмотевични бури. Предпочитайте планински преходи преди обяд или в по-ниските планински части. Повече слънчеви часове ще има с събота, а по-мощни явленията ще бъдат в неделния ден.

На 1200 метра надморска височина в събота температурите ще достигнат около 22 градуса, а в неделя ще бъде по-хладно - до около 17.

>>> Посетете и нашата Фейсбук-страница>>>>