В София и някои места в Предбалкана и на североизток валежите вчера успяха да натрупат по няколко сантиметра сняг. Два сантиметра снежна покривка има дори в Сандански, но  в по-голямата част от Дунавската равнина и Тракия снежна покривка няма. В следващите дни предстои постепенно затопляне, след по-студеното време до петък, а нови "снежни" събития, освен в планините, скоро не се очакват.

Днес все още на места в южните райони ще превалява слаб сняг и дъжд, но в следващите часове тези превалявания ще спират. Облачността ще бъде променлива, с по-значителни разкъсвания в източната половина на страната. Максималните температури ще достигнат стойности от 0 до 5 градуса, по Южното Черноморие до около 6. В източните райони ще духа слаб вятър от север-североизток.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В низините и котловините на места ще се образуват мъгли. Ще бъде студено, с минимални температури утре сутрин от минус 8 до минус 2 градуса в повечето райони. 

През деня в планинските и полупланински райони ще бъде слънчево, а в низините и котловините на много места ще има мъгли и ниски облаци.

Температурите след обяд ще са от 1 до 6 градуса.

В петък минималните температури ще останат ниски, а дневните слабо ще се повишат и ще бъдат от 4 до 9 градуса. По-ниски ще остават в местата с мъгли и ниски облаци в низините - малко по-ниски.

В събота и неделя вятърът от запад ще се усили и температурите ще се повишат, по-чувствително в неделя. 

Минималните ще бъдат около и малко над нулата, а максималните в събота - от 7 до 12, а в неделния ден - от 9 до 14 градуса.

Значително по-топло от обичайното за декември ще бъде времето и  в понеделник.

Според предварителните прогнози, през нощта на понеделник срещу вторник и във вторник, през страната ще премине студен атмосферен фронт и по него ще превали, но валежите в низините ще бъдат от дъжд.

Във вторник температурите ще се понижат с няколко градуса, оставайки над обичайните за сезона.