Английският вестник "Йоркшир пост" съобщи за странна мъртва риба, уловена в езеро в град Донкастър. Местните хора предполагат, че тя се храни с патици.

Хищникът е открит от семейна двойка с любопитна фамилия: Лиза и Дейви Холмс, докато се разхождали по брега на езерото.

>>>Виж галерия от снимки на хищната риба>>>

Мъжът хванал риба, която изплувала на повърхността. Човекът е запален по риболова, но не могъл да определи вида на находката.

При прегледа Холмс открил остри зъби на няколко реда в устата на рибата. Справка в интернет показала, са уловили пираня. Двойката била изненадана, защото доколкото им било известно, пираните не се срещат в тези географски ширини: кръвожадните хищници живеят във водите на Южна Америка.

Лиза и Дейви са склонни да вярват, че пиранята е била хвърлена в езерото от хора, които се опитали да направят хищната риба свой домашен любимец, но впоследствие са се отказали, поради някаква причина.

Местните жители твърдят, че на езерото напоследък имало значително по-малко патици от обикновено.

Те предполагат, че патиците са станали плячка за хищните риби. Климатът на Великобритания, и без това славещ се с меки зими, заради влиянието на водите на Атлантика, също се затопля в унисон с глобалното повишение на температурите през последните години и водоемите в някои части на страната не замръзват.