Днес ще бъде облачно. С прекъсвания ще превалява в почти цялата страна,

Вятърът ще бъде умерен и временно силен, от изток. По високите части на планините ще вали сняг. Дневните температури ще достигнат 7-8 градуса на места по високите полета на запад до 13-15 градуса в крайните източни райони.

НИМХ е обявил жълт код за цялата страна за днешния ден. Предупреждението е за очаквани валежи, а в трите крайморски области - и за високи вълни и силен вятър.

През нощта ще бъде облачно. Ще продължи да превалява, предимно слабо, като валежите ще спират в източната половина на страната. Вятърът в западните и централни части ще отслабне и ще се ориентира от североизток, а в Източна България ще остане умерен, от север-североизток.

Утре остава предимно облачно, с превалявания в западните части на страната и по Черноморието. Вятърът ще бъде слаб, от североизток. Ще бъде доста хладно, вероятно най-хладният от поредицата дни с по-ниски температури. 

Дневните стойности на запад няма да преминават десетина градуса и ще са от 5-8 градуса по високите полета, до 10-11 в Дунавската равнина и 13-14 в източните райони.

В неделя облачността ще бъде значителна, но през деня ще превалява главно в крайните западни райони. Температурите ще се повишат слабо и ще са от 8-10 на запад до 16-18 на места в източната половина на страната. Ще остане и ветровито, със слаб и умерен вятър от изток.

През нощта срещу понеделник и в понеделник отново от запад на изток ще се активизират валежи, като на места ще бъдат значителни.

По-късно, през деня в понеделник валежите ще спират. Остава хладно: температурите в голяма част от страната ще са около и малко над 10 градуса.