Започва постепенна промяна на времето.

Днес облачността ще се увеличава и след обяд в повечето места ще бъде значителна.

Дневните температури ще са от 15 до около 20 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна в повечето райони. Слаб дъжд ще превали по Черноморието. Ще духа слаб, в Дунавската равнина на места временно умерен вятър от изток.

Минималните температури ще са от 6 до 11 градуса.

Утре облачността ще бъде значителна. От югозапад ще започнат превалявания от дъжд, които след обяд ще обхващат части от Западна и Централна България.

Слаб дъжд ще превалява и в крайните източни райони. Температурите ще бъдат от 14 до 19 градуса. В Софийско и другите високи полета на запад температурите ще остават и по-ниски.

Ще бъде ветровито, с умерен и временно силен източен вятър.

В Европа топло, с почти летни температури, ще остане в Испания и Португалия, а в централните райони ще бъде облачно, хладно и дъждовно. Ще застудява и на Балканите, като тук понижението на температурите ще продължи и в следващите дни.

Близки до нормалните за сезона температури ще имат в Лондон, Париж и на изток в Киев и Москва.

У нас в петък ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Дъжд ще превалява с прекъсвания над по-голямата част от страната. Минималните температури ще са от 8 до 12, а дневните в много от районите на запад ще останат почти без дневен ход  и ще бъдат от около 8 по високите полета на запад до 13-14 в източните райони.

Доста хладно за сезона ще бъде в събота. Температурите ще се понижат с още градус два  и ще са от 5-7 по високите места на запад до около 13 на места в източните части на страната. Ще превалява с прекъсвания, макар по-склабо от петък, а след обяд в централните и аст от източните райони валежите ще спират.

В неделя слабо ще превалява на места на запад. Дневните температури главно в източната половина на страната слабо ще се повишат.