След слабото затопляне от последните дни, от утре отново се връщаме към зимата.

Днес облачността ще бъде значителна. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от северозапад.

Дневните температури ще достигнат 6 до 12 градуса.

През нощта ще бъде облачно. Слаби превалявания са възможни над крайните южни райони. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 2 градуса.

В съботния ден ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд и сняг на места в западните и югозападни райони. Дневните температури ще достигнат 4 до 9 градуса, на югозапад малко по-високи.

Вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще започне да прониква по-студен въздух. Този процес ще продължи с различен интензитет поне в следващите десетина дни и у нас времето ще бъде по-характерно за февруари, отколкото за месец март.

В неделя ще бъде облачно, с температури сутрин от минус 3 до  около 1 и през деня от 3 до 8-9 градуса. Ще духа умерен източен вятър. Слаби превалявания от сняг са възможни на места около планините в Западна България.

В понеделник вятърът временно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат от минус 4 до около нула, а дневните от 2 до 7 в повечето места. Ще бъде облачно, със слаби или съвсем слаби превалявания от сняг, само на отделни места.

Във вторник ще бъде облачно, с превалявания от сняг около планините, в Тракия - от дъжд и сняг. Минималните температури слабо ще се повишат и ще са от минус 2 до плюс 3, а дневните - от 1 до 6 градуса - стойности по-характерни за януари и февруари.

Облачно, със слаб североизточен вятър и слаби превалявания от дъжд и сняг, ще бъде в сряда. Температурите сутрин ще са от минус 3 до 1, а дневните - от 2 до 6-7 градуса.

В четвъртък времето ще бъде зимно, с превалявания от сняг над западните райони и температури денем от 1 до 5-6 градуса.

Вятърът ще бъде от изток, умерен, в низините и временно силен и ще засилва усещането за студено време.

Според предварителните прогнози, студеното време ще се задържи и в началото на второто десетдневие на месеца.