Топлото за януари време ще се задържи още няколко дни, но от началото на другата седмица ни очаква сериозна промяна и застудяване.

До края на деня днес облачността ще бъде по-често значителна, с временни разкъсвания след обяд. Вероятността за валежи е малка.

В Дунавската равнина ще се появи и усилва вятър от запад-югозапад, в следобедните часове там до умерен и временно силен. Максималните температури ще са от около 7 в местата, защитени от вятъра до 14-15 градуса.

През нощта облачността ще бъде по-често незначителна. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури утре ще бъдат от 1 до 7 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, значителна около и след обяд в северните райони, когато от запад на изток през страната ще премине атмосферен фронт и ще превали краткотраен дъжд, на повече места - в Северна България. Вятърът в Дунавската равнина от запад ще се усили и ще бъде умерен и силен. Дневните температури в страната ще бъдат от 10 до 16 градуса.

В Западната част на континента и в централните райони, под влияние на обширен циклон, времето ще остава облачно, с превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Много студено остава на североизток, макар че в следващите дни там температурите слабо ще се повишават.

В петък и събота ще остане много по-топло от обичайното за януари, с минимални температури от около нула до 5, по-високи в събота и дневни най-често от 10 до 15 градуса. Облачността ще бъде променлива, предимно висока и средна, а вятърът - слаб, от южната четвърт.

Топло ще остане и в неделния ден, но облачността ще се увеличи и вплътни и ще започнат превалявания от дъжд, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната.

През нощта срещу понеделник и в понеделник ще нахлува студен въздух и валежите постепенно ще преминават в сняг, като и на места в низините ще се образува тънка снежна покривка.

През първия ден на следващата седмица ще се установи студено време, с отрицателни температури дори около обяд в цялата страна, освен в крайните югозападни райони. Дни, през които температурите остават под нулата, се наричат ледени дни.

С прекъсвания ще превалява слаб сняг, като валежите ще спират през нощта срещу вторник и във вторник.