Утре минималните температури ще са от минус 4 до  нула, а дневните - от 4 до 9 градуса. Ще остане по-често облачно, с по-значителни разкъсвания и намаления на облачността в източните райони.

През новогодишната нощ облачността ще бъде променлива, в низините - значителна или с мъгли в ниските части. Температурите ще са около и малко под нула градуса, в по-голямата част от страната от минус 4 до плюс 1.

През първия ден на Новата година облачността ще бъде по-често значителна, а дневните температури ще останат в интервала от 4 до 10 градуса.

През следващите дни до края на седмицата същестъвена динамика на времето няма да има. Ще остава със значителна облачност, но в полупланинските и планински  места ще има и слънчеви интервали. Топло за януари, с повишаващи се от ден на ден температури. Минималните в края на седмицата ще бъдат от минус 1 до 4, а дневните - от 7 до 13 градуса. 

Предварителните прогнози за следващата седмица очакват увеличение на облачността и превалявания, които в низините ще са предимно от дъжд.