Днес ще бъде хладно и ветровито. От североизток ще продължи да нахлува по-студен въздух. Облачността ще бъде значителна преди обяд, но съвсем слаби превалявания са възможни само по северните склонове на Стара планина и по Черноморието.

В следобедните часове над северозападната половина на страната ще има по-съществени разкъсвания на облачността.

Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

Към края на деня вятърът от североизток ще отслабне и стихне.

След полунощ, отначало в Дунавската равнина, ще се появи вятър от запад, който ще се усилва и утре в Дунавската равнина ще бъде умерен и силен. С него за кратко ще проникне малко по-топъл въздух и утре дневните температури ще са от 11 до 16 градуса.

Облачността ще бъде променлива, на моменти намаляваща и до незначителна.

Сутрин, обаче, заради малкото облаци, в местата в които все още няма западен вятър, ще стане доста студено и минималните температури по високите полета и котловини, както и  на места в Тракия и Дунавската равнина ще бъдат отрицателни - до минус 2, минус 3 градуса. В останалите райони те ще са до плюс 4-5 градуса. Там ще се образуват и  краткотрайни мъгли.

В неделя ще остане ветровито. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува по-хладен въздух от Северозападна Европа. Минималните температури ще са от 4 до 9 градуса, а дневните - от 10 до 15.

През този уикенд времето в планините ще бъде неподходящо за туризъм: ще бъде студено и много ветровито.

В планините и в Дунавската равнина  вятърът ще бъде силен, но не са изключени и бурни пориви.

Облачността ще бъде променлива, често незначителна, без съществени валежи. Такива все пак не са напълно изключени - слаби, от краткотраен тип, по северните склонове на Стара планина и Североизточна България.

В понеделник вятърът ще отслабне, но няма да стихва. Ще бъде умерен. Облачността ще бъде незначителна, до слънчево време. Минималните и дневните температури ще останат без съществена промяна: съответно от 3 до 8 и от 9, 10 до 14-15 градуса.

Във вторник вятърът ще отслабне още, а на местата, в които стихне - котловините и високите полета, минималните температури ще бъдат ниски - от минус 3 до нула градуса. В източните райони и части от Дунавската равнина, където все още ще духа слаб западен вятър, те ще са до 3-4 градуса над нулата.

В котловините и около водните басейни ще се образуват мъгли.

Дневните температури също слабо ще се понижат и ще са от 8 до 13 градуса.

Времето ще запази динамичния си характер и в сряда, когато вятърът от запад отново ще се усили, минималните температури ще са от минус 3 до плюс 5, а дневните - от 11 до 16 градуса.

Облачността ще се увеличава и през деня ще бъде променлива, по-значителна над северните райони, но вероятността за превалявания е съвсем малка.