Днес облачността ще бъде значителна, с временни разкъсвания и намаления над крайните южни райони. Дневните температури ще са от 4 до 9 градуса, на юг и югозапад до 11-12. Слаби краткотрайни превалявания от дъжд са възможни над западните и югозападни райони.

През нощта дъжд ще превали на Западна, а впоследствие - над централната и западна част на Северна България, където отначало преваляванията ще бъдат от сняг и суграшица, но през деня ще преминават в дъжд  и ще спират. Минималните температури утре ще са от 0 градуса в крайните северни райони до 5-6 на югозапад. 

През деня ще остане облачно, след обяд - почти без валежи. Дневните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса, малко по-ниски  на северозапад. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен източен вятър. Привечер и през нощта срещу събота над Източна България и планините ще се появи и усилва вятър от юг.

Минималните температури в неделя ще са от 4 до 9 градуса, а максималните ще се повишат и ще са от 14 до 19 градуса, на места в източните райони и северно от планините до 21-22. По-хладно ще остане над северозападните райони, до 12-14 градуса. Облачността ще бъде променлива, над централните и източните райони - средна и висока. Без валежи, освен над крайните западни райони, където са възможни слаби преръмявания.

Най-топло ще бъде в последния календарен ден на месеца - неделя. В чувствителните на фьон места вятърът от юг ще бъде силен, не са изключени и бурни пориви. Минималните температури ще бъдат около и над 10 градуса, а дневните температури ще бъдат до 22-24 градуса. В останалата част на страната ще са в интервала от 18 до 22 градуса, малко по-ниски отново в защитените от южен вятър места на северозапад.

В ниските и средни планински части ще започне активно снеготопене - туристите трябва да имат предвид произтичащите от това последствия, както и повишената лавинна опасност!

В понеделник вятърът над западната половина на страната ще се ориентира от запад и северозапад и над страната ще нахлува по-хладен въздух. На много места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици, а дневните температури ще са в широк интервал - от 10-12 градуса по високите полета на Западна България до все още 20-22 градуса над източните райони. Преваляванията и гръмотевичната дейност ще стихват до полунощ срещу вторник. Вятърът също ще отслабва и спира.

Минималните температури през втория ден на седмицата ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните - от 14 до 19-20. Облачността ще бъде променлива, като само на места в следобедните часове около планините е възможно да превали и прегърми.

В сряда страната ни ще попада под влияние на поредния средиземноморски циклон. Ще се появи умерен, в Дунавската равнина - силен източен вятър. Минималните температури ще са високи - от 8-9 до 13 градуса, но още около и след полунощ според сегашните очаквания, от запад  ще започнат превалявания от дъжд, които преди обяд ще обхващат цялата страна. Заради облачното време, въпреки относително топлата въздушна маса над страната,  дневните температури в сряда ще са по-ниски, от 12 до 17 градуса.

Променливо, с превалявания и с минимални температури над обичайните за април и дневни около, а в дните с валеж - и под нормалните, ще остане времето и през втората половина на следващата седмица.