До довечера ще остане предимно облачно. Преваляванията на запад и  в централните части на страната ще спрат до края на деня. Температурите ще бъдат от 13 до 17 градуса в повечето места.

Обширен антициклон с център над Централна и Източна Европа ще определя със своята югозападна периферия времето у нас. През последните дни, заради него преносът над страната ни беше почти непрекъснато от североизток и той поддържаше температурите малко под обичайните за периода. Антициклонът, наречен от немските метеослужби "Леоноре" ще се измести малко на изток и разшири в южна посока.

В резултат от утре до събота включително въздушният поток във височина към Балканите ще се ориентира от югоизток-юг и температурите ще се повишат до и малко над обичайните си стойности.

Утре облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Температурите ще се повишат и ще достигнат 16-22 градуса.

В четвъртък и петък ще бъде най-топло, с температури от 20, 21 до около 26 градуса. Облачността ще бъде незначителна, а около и след обяд купести облаци ще се развиват в планините на Западна България, където ще превали и прегърми. Краткотрайни валежи с локален характер не са напълно изключени и  за района на София.

Особено топло ще бъде на Западните Балкани, като на места в Сърбия, Източно Хърватско и Северна Босна са възможни максимални стойности до 30 градуса.

В събота ще остане топло, но над западните и югозападни райони ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и  на много места там ще превали и прегърми, като не са изключени и градушки.

През нощта явленията ще се изместват на изток и в неделя гръмотевични бури и градушки ще има в източната половина на страната. На места те ще са доста интензивни. Температурите ще се понижат спрямо съботните с 5 до десетина градуса и в неделния ден максималните стойности ще бъдат от 16 до 21 градуса, но на местата с мощна купесто-дъждовна облачност ще останат и по-ниски, до около 13 градуса.

В понеделник слаби превалявания ще има на места в източните райони. Температурите слабо ще се повишат.