Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна над източната половина на страната. В западните части ще се радват на по-продължителни периоди с временно намаление на облачността.

Над централните, източни и планински  части на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - временно силен северозападен вятър. Максималните температури днес ще достигнат 15 до 22 градуса.

Утре ще се позатопли и температурите ще достигнат 18 до 24 градуса. Краткотрайни превалявания ще има в планините и източната половина на страната. Вятърът от северозапад ще отслабва и по-късно ще стихне.

В неделя температурите ще се повишат още малко и ще достигнат 21 до 26 градуса. Краткотрайни превалявания ще има само на места в планинските  и североизточните райони. Ще се появи слаб вятър от изток.

В планините през двата почивни дни атмосферата ще бъде неустойчива. Ако планирате планински туризъм, избягвайте високите и открити части, заради вероятността от внезапно и неочаквано влошаване на времето, силен поривист вятър и гръмотевични бури.

В понеделник гръмотевични бури и локални силни краткотрайни валежи с гръмотевици ще има отначало над Западна България, но с напредването на деня и привечер явленията ще обхванат по-голямата част от страната.

Времето ще остане неустойчиво през повечето дни на следващата седмица. Облачността ще бъде по-често значителна, само в някои дни намаляваща в часовете преди обед. Краткотрайни превалявания, гръмотевични бури и локални градушки са възможни в много райони, а предварителните прогнози сочат възможно стабилизиране на атмосферата едва в края на седмицата.

Температурите ще са най-често от 18 до 23, 24 градуса, в някои дни на отделни места до около 25. В местата с мощна купесто-дъждовна облачност и обилни валежи, стойностите ще бъдат по-ниски, до около 15, 16 градуса.

В района на София единствено през утрешния ден вероятността за валеж е по-малка. От неделя до поне петък следващата седмица, си носете задължително чадъри, ако  живеете и работите в София: краткотрайните превалявания ще бъдат ежедневни.