Силни ветрове бушуват в части на Великобритания, където заради бурята бяха отменени пътуванията на кораби по фериботната връзка между британското пристанище Дувър и френското пристанище Кале, предаде Асошиейтед прес. Стихията вече отне живота на една жена на около 60 години, която почина, след като повалено от вятъра дърво падна върху колата й в Дорсет, на 193 километра югозападно от Лондон.

На места поривите на вятъра достигнаха 130 километра в час. Издадено е предупреждение и за проливни дъждове. На много места има паднали дървета, които са блокирали някои железопътни линии.

Бурята, наречена Амели, остави без ток около 100 000 домакинства в Югозападна Франция, предаде ТАСС, позовавайки се на телевизия Бе Ем ЕФ. Тази сутрин в 17 френски департамента е обявена предпоследната, оранжева, степен за опасно време.

В департамента Вандея силният вятър повали дървета, които паднаха върху железопътни линии и нарушиха движението на влаковете. В Жиронда скоростта на вятъра достигна през нощта скорост от 45 метра в секунда, което е рекорд от 1996 г. В Ница за един част се изля триседмичната норма за валежи.