От края на седмицата отново ни очаква нестабилно време.

Днес до края на деня ще остане предимно слънчево и почти без валежи, освен на изолирани места в планините. Дневните температури ще достигнат 26 до около 30 градуса.

По поречието на Дунав ще духа слаб вятър от запад.

През тази нощ ясно и почти тихо. Утре минималните температури ще са от 13 до 18 градуса.

През по-голямата част от деня ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. По Черноморието ще духа до умерен вятър от югоизток. Едва по-късно след обяд и привечер в крайните западни райони ще започне гръмотевична дейност и превалявания от дъжд.

Максималните температури ще са от 29 до 34 градуса, за София около 29-30.

През нощта срещу неделя и в неделния ден атмосферата над страната ще бъде неустойчива. Преди и около обяд над западните и централни райони, а в следобедните часове - и на изток на много места ще има валежи и гръмотевични бури. На места явленията ще са интензивни и придружени с локални градушки. Дневните температури ще достигнат 30-32 градуса на запад и до 35 в източните райони. В София ще бъде по-хладно, с температура през деня до 25-27 градуса.

В Дунавската равнина ще духа слаб западен, а в източните райони - до умерен източен вятър. 

Подходящо за почивка през уикенда ще бъде по Черноморието, а в събота - все още и в планините, но там в неделния ден вече ще бъде неустойчиво, с гръмотевици и валежи, а по морето все още ще остава предимно слънчево.

Нестабилността ще достигне морския бряг в началото на следващата седмица.

В понеделник минималните ще бъдат от 14 до 19, а дневните температури ще достигнат 28 до 33 градуса.

Дъжд и гръмотевици ще има в и около планините на запад и на повече места след обяд и привечер в Източна България и по Черноморието. Макар локално, не са изключени и градушки.

Във вторник кратки валежи и гръмотевици ще има главно в планините на запад, а в сряда - и на места на изток. В низините ще бъде горещо, с температури от 30 до 34, на места през първия ден до 35 градуса.