Атмосферата над страната днес  и утре ще бъде нестабилна. НИМХ е обявил жълт код за опасни явления за по-голямата част от страната с изключение на източните области.

Днес облачността над по-голямата част от страната ще бъде по-често значителна. Повече слънчеви часове ще има над източните райони. Около и след обяд над западните и централни части на много места ще превали и прегърми. Възможни са  и локални градушки.

Максималните температури ще бъдат от около 24, 25 по високите полета на запад до около 33 градуса на места в югоизточните райони.

Утре гръмотевични бури са възможни над цялата страна, но интензитетът им в повечето райони няма да бъде като днешните. Отново не са изключени и локални градушки. Дневните температури ще са от 24 до 31 градуса. 

Жълт предупредителен код за утре НИМХ е обявил за 5 области в Централна Северна България: Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище.

Без промяна ще остане времето и в сряда - нестабилно в краткотрайни превалявания и гръмотевици. Температурите ще останат от 25 до 31 градуса.

В четвъртък ще бъде слънчево, почти без валежи. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса.

В петък отново ще бъде по-нестабилно над западните и централни райони и там на много места ще превали и прегърми. Температурите ще бъдат от 26 до 32 градуса.

В събота такива явления ще има главно над планините и част от западните райони, а според предварителните прогнози, в неделя ще бъде предимно слънчево.

>>> Можете да посетите и нашата Фейсбук-страница>>>>