Привечер, преди полунощ и в сутрешните часове краткотрайни валежи с гръмотевици ще има над североизточните и част от източните райони, а утре през деня - около Централна Стара планина и Рило-Родопската област. В останалата, по-голяма част от страната, ще остане предимно сухо и горещо.

Явленията ще затихнат до около полунощ срещу четвъртък и до края на седмицата и в началото на следващата ще остане сухо и горещо.

Температурите днес и утре ще достигнат 33, 34 градуса в низините, а от четвъртък до края на седмицата ще се понижат с 1-3 градуса и  през уикенда ще бъдат от 28 до 31, 32 градуса.

Ще духа предимно слаб, но на моменти в източните части - временно умерен вятър от североизток и вероятно през втората половина на седмицата вълнението на морето ще бъде малко по-силно. Все пак, добрите условия за плаж ще останат.

В началото на следващата седмица температурите отново ще се повишават и  на места в низините в някои дни ще достигат 35, 36 градуса.

По-разширена прогноза по дни очаквайте утре сутрин, но съществени изненади, освен локалните превалявания днес  и  утре в планините и на североизток, няма да има.