Днес над северозападната половина на страната облачността ще бъде значителна, а на югоизток ще намалява до слънчево време. Дневните температури ще са високи за септември, от 26 до 31 градуса. В Източна България ще духа до умерен вятър от югоизток.

По-късно след обяд и привечер на места около Западна Стара планина и Северозападна България ще превали и прегърми.

През нощта ще има променлива облачност. На места в западните и северни райони ще превали слаб дъжд. Минималните температури утре ще бъдат високи за септември: от 15 до 20 градуса.

В съботния ден ще бъде неустойчиво. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и преди обяд на запад, а около и след обяд - над централните и източни райони ще има валежи, придружени от гръмотевици. На места в централните части на страната около Стара планина явленията ще бъдат интензивни.

Ще остане топло, с дневни температури от 26 до 31 градуса.

Неустойчиво, с краткотрайни валежи и гръмотевици, но вече предимно в южните райони и отчасти на запад, ще бъде и в неделния ден.

Минималните температури ще са без промяна, а дневните - от 24 до 29 градуса.

Ще се появи и усилва вятър от запад-северозапад, в Дунавската равнина - умерен и временно силен.

В понеделник облачността ще бъде променлива, а валежи ще има само на изолирани места. Температурите ще се понижат още малко и дневните ще са в интервал от 21 до 26 градуса.

Във вторник в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Повече облаци ще има около планините на юг и над източните райони, но вероятността за валежи е малка. Вятърът от северозапад ще бъде слаб. Минималните температури ще са от 9 до 14 в повечето места, а дневните - от 22 до 27 градуса.

В сряда и четвъртък, според предварителните прогнози, ще бъде слънчево, с висока облачност и доста топло, в низините - горещо, с температури на много места там до над 30-32 градуса. Повече подробности за времето в средата на следващата седмица очаквайте в следващите дни.

В следващия 5-6 дневен период времето ще остане подходящо за море, а през двата почивни дни туристите в планината трябва да се съобразяват с възможните явления и по-неустойчиво време с кратки превалявания, но и локални гръмотевични бури там.