Астрономическата есен е вече тук, но още няколко дни температурите ще останат високи. Рязко и трайно захлаждане иде в края на седмицата.

Днес денят ще започне с незначителна облачност и слънчево време.

Още около обяд облачността ще се увеличава и в следобедните часове и привечер над западните райони ще превали дъжд, на места придружен от гръмотевици.

Ще превали и прегърми и  в района на София. Дневните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса, в София до 26.

Довечера до полунощ ще превали и  на места в централните райони, но след полунощ явленията ще отслабнат и  временно ще стихнат. 

Минималните температури утре ще бъдат от 11 до 16 градуса. Ще остане почти тихо или със слаб вятър от югоизток-изток по Черноморието.

В четвъртък ще се появи и усилва вятър от югоизток и юг, който северно от планините и в източните райони ще бъде силен.

Температурите ще се повишат още малко и ще достигнат 28 до 33 градуса, а на местата, чувствителни на южен вятър и малко по-високи.

Още през нощта срещу събота и в събота, отначало в западните райони, вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух.

Облачността ще се увеличи и ще завали дъжд, който на много места ще бъде интензивен.

До вечерта валежите ще обхванат по-голямата част от страната, но след обяд и привечер от запад на изток ще спират. максималните температури в съботния ден ще бъдат от 27 до 32, 33 градуса, но от запад на изток ще се понижават.

Неделя ще има разкъсана облачност, която след обяд ще се увеличи и на места в южните райони и около Стара планина отново ще превали. По най-високите планински части валежите е възможно да бъдат и от сняг.

В Дунавската равнина ще духа умерен и силен западен вятър.

Дневните температури ще са в широки граници: под 20  градуса на запад до 25, 27 в югоизточните райони, където вятърът ще бъде от запад-югозапад.