Есента у нас астрономически започна днес, но в следващите дни ще остане топло.

Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но без валежи. Температурите ще са от 24 до 29 градуса, в западната част на Дунавската равнина до 30. Там ще духа слаб северозападен вятър.

В източните райони и по морето вятърът ще бъде слаб, от изток.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Слаб вятър от югоизток ще духа сутринта в Североизточна България.

Минималните температури ще са от 9 до 13 градуса в повечето места.

През деня повече облаци ще има над Западна България, но тя ще бъде предимно средна  и висока. След обяд там тя ще се вплътни и в западните райони ще превали дъжд, на места придружен от гръмотевици..

Ако имате излизане, носете си чадър. Вероятност за валеж, придружен от гръмотевици  има и в София, където максималната температура ще достигне 25 градуса..

Ще бъде топло, с максимални температури от 25 до 30 градуса.

По морето ще духа слаб бриз. Там сутрин на места ще има ниска облачност, която още преди обяд ще намалява и ще се установи слънчево време.

В Западна Европа ще започне да нахлува студен и влажен въздух и там температурите ще се понижават, ще бъде облачно и ще вали дъжд. 

В центъра на континента ще остане топло, на места с превалявания и гръмотевици.

В четвъртък и петък температурите ще се повишават. Минималните ще са от 11 до 16, а дневните през първия ден от 26 до 31, а в петък от 28 до 33 градуса. Ще се появи отначало слаб вятър от югозапад, който впоследствие ще се усилва.

В събота в източните райони и северно от планините ще духа силен у бурен южен вятър. Температурите там ще бъдат високи, над  31-33, на места до 35 градуса.

Още около обяд отначало в  северозападните райони вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува по-студен въздух.

Над западните райони ще завали дъжд, а преваляванията ще обхващат по-голямата част от страната привечер и прес нощта срещу неделя.

В неделния ден ще бъде по-хладно, с температури от 21 до 26, на югоизток до 27, 28 градуса. Вятърът ще отслабне. Облачността ще бъде разкъсана, намаляваща до слънчево време. Почти без валежи.