До края на деня времето днес ще бъде по-често облачно, но с предимно средна и висока облачност. В Източна България ще духа умерен и силен вятър от юг. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

През нощта ще има значителна средна и висока облачност. Все още без валежи. В Източна България ще духа слаб вятър от юг. Минималните температури утре ще са високи за декември: от 4-5 градуса на запад до 10-11 по Черноморието и на югоизток.

Утре през деня облачността ще бъде значителна. В източната половина на страната ще духа до умерен вятър от югозапад, а в Дунавската равнина още преди обяд той ще се ориентира от запад-северозапад, но все още слаб до умерен. Дневните температури ще бъдат в широки граници: от около 10-12 на запад и северозапад до 17 в югоизточните райони.

След обяд и привечер над северозападните и западни райони ще завали дъжд.

В Европа отново най-топлата столица ще бъде Атина с 22 градуса максимална температура. Слънчево ще бъде и в Испания и Португалия, а в Рим дори ще превали дъжд с гръмотевици. В централните и западни части ще остава по-често облачно, мъгливо, със слаби превалявания. Най-студено отново ще бъде в Москва, а у нас, на Балканите температурите ще са високи за средата на декември.

В петък времето над цялата страна ще бъде облачно и дъждовно. Ще се усили вятърът от североизток и с него ще прониква по-студен въздух. Привечер и през нощта срещу събота валежите по високите полета, Предбалкана и Лудогорието ще преминават в сняг. 

Най-високите температури в петък след обяд ще бъдат от около 1-2 до 7-8 градуса.

В събота валежите постепенно ще отслабват и спират. Ще бъде по-студено, с температури денем от около нула до 5 градуса.

В неделя сутрин температурите ще са от минус 5 до нула градуса, но на местата със снежна покривка, по високите полета и на североизток, при изясняване са възможни и  малко по-ниски стойности. През деня облачността ще бъде незначителна, ще остава студено с температури от нула до 5 градуса.

В понеделник сутрин ще бъде студено, с отрицателни температури почти навсякъде. През деня обаче ще започне да се затопля и дневните стойности ще бъдат от 5 до 10 градуса.

Повишението на температурите ще продължи и през следващата седмица и минималните често ще бъдат положителни на много места, а дневните -около и над 10 градуса.

Предварителните прогнози на моделите за дните преди Коледа очакват меко време, без валежи и високи за декември температури над 10, а в някои дни и около 15 градуса. Все пак, по-конкретни данни очаквайте в следващите дни и началото на следващата седмица.