Добрата новина е, че на Коледа няма да има никакви мъгли. Но цената за това е силният вятър, както и липсата на сняг.

Днес ще има значителна, но предимно средна  и висока облачност. Максималните температури ще остават значително над обичайните за сезона, от 11 до 16 градуса.

През нощта ще бъде облачно, но без валежи. Температурата утре сутрин ще бъде от 4 до 9 градуса, по-ниски по високите полета.

През деня утре облачността ще бъде значителна, намаляваща над западните части от страната. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Дневните температури ще са от 10 до 15 градуса.

Топло, с максимални температури от 11 до 16 градуса ще остане и в събота. Облачността ще бъде значителна, но почти без валежи през деня.

Превалявания от слаб дъжд ще има през нощта срещу неделя на места по поречието на Дунав и в западните райони. Минималните температури в неделя ще бъдат от 3 до 9, в югоизточните райони  до 11-12 градуса.

В неделя през Хърватско, Унгария и Северна Румъния ще премине циклонален вихър. У нас вятърът от юг ще се усили, в източните райони - до умерен и временно силен. Температурите отново ще се повишат доста и на места северно от планините ще доближат 18-19 градуса. 

В неделния ден ни очаква облачно, дъждовно и бурно време, а на много места са възможни и гръмотевици.

През нощта срещу понеделник вятърът ще обърне посоката си от северозапад и с него ще нахлува по-хладен въздух. В планините дъждът ще премине в сняг. Мокър сняг не е изключен и по високите западни полета, но валежите няма да бъдат значителни и съществена трайна снежна покривка няма да се образува.

В понеделник ще духа умерен и силен северозападен вятър. Вятърът в Дунавската равнина ще бъде много силен и бурен - бъдете внимателни! Облачността ще бъде значителна, слаб дъжд ще превали в североизточните райони, а слаб сняг - в планините. По високите западни полета също не е изключено да превали слаб дъжд или да прехвърчи слаб мокър сняг. Времето в понеделник ще бъде дискомфортно за прекарване на открито, заради силния вятър в много райони.

Температурите ще бъдат от около 5 градуса по високите полета до 9-10 в Дунавската равнина и 10-12 градуса в Тракия.

В деня на Бъдни вечер ще остане твърде ветровито, но почти без валежи. Температурите сутрин ще бъдат от минус 2 по високите западни полета до 6-7 във ветровитите части на низините.

През деня облачността ще намалее до слънчево време в западните и централни части, а дневните температури ще достигнат 4 до 10 градуса. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина все още силен вятър от запад-северозапад.

В деня на Коледа времето ще остане без съществена промяна. Облачността ще бъде променлива, често незначителна, без валежи.

Минималните температури ще бъдат от около минус 3 по високите полета до 5-6 градуса във ветровитите части на Тракия и Дунавската равнина. Дневните стойности ще се понижат още малко и ще бъдат от 2 до 7 градуса.