Климатичната зима завършва като рекордно топла, а март ще започне с малко по-ниски температури от февруарските. Напомняме, че не става дума за астрономическата пролет, а за  възприетите от климатолозите рамки на сезоните, като климатичната зима е от 1 декември до последния ден на февруари, тази година - 29 число.

До края на днешния ден облачността ще остава по-често значителна, в източните и северни райони  - предимно средна и висока. Почти без валежи. Дневните температури ще достигнат 14 до около 19 градуса. Ще духа до умерен вятър от югоизток.

През нощта облачността ще бъде по-често значителна. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от изток-североизток. Минималните температури сутринта ще са от 3 до 8 градуса.

Утре над страната облачността ще бъде променлива, често намаляваща до незначителна. Ще духа слаб вятър от изток. Дневните температури ще останат високи за края на февруари - от 14 до 19 градуса.

Утре над континента по-топло от обичайното ще бъде в източните и част от централните райони. В западните части под влияние на хладна атлантическа въздушна маса, ще бъде по-хладно, облачно и на места с превалявания от дъжд.

В нашата страна в сряда и четвъртък съществена промяна на времето няма да настъпи. Минималните температури ще са без промяна, а дневните слабо ще се понижат и ще бъдат от 12 до 16-17 градуса, малко по-високи в четвъртък. Ще духа слаб вятър от югоизток, в източните части временно и умерен.

В петък ще остане облачно. В следобедните часове дъжд ще превали на места в западните и най-вече югозападните райони. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури  ще се задържат от 3 до 8 градуса в повечето места, а дневните - от 11 до 16 градуса.

В събота облачността ще бъде променлива, ще има и слънчеви часове. Вятърът ще бъде слаб, от изток-североизток. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните от 10 до 15 градуса. Най-хладно, с температури до около 10 градуса, ще бъде по Черноморието. Без валежи.

В неделния ден времето ще бъде без промяна, но в Източна България сутрин са възможни слани - там температурите ще са от около нула-1 до 2-3 градуса, докато на запад ще има облаци и те ще се задържат докъм  5-7 градуса в повечето места там. През деня незначителна облачност ще има над западната половина, Дневните температури ще останат без промяна, от 10 до 15 градуса, малко по-ниски на изток.

Според предварителните сценарии на моделите плавното понижение на температурите ще продължи и през първата половина на следващата седмица и минималните ще са около и малко над нулата, а дневните - до около и под 10 градуса.