През първите три дни на настоящата седмица ни очакват доста високи температури. Слабо захлаждане и превалявания ще има към средата на седмицата.

Днес ще бъде слънчево, в низините - горещо, с температури от 30 до 35 градуса.

Утре ще остане слънчево. Ще бъде доста горещо, с температури от 33 до 38 градуса. На места в Дунавската равнина не са изключени и малко по-високи стойности.

В сряда температурите за страната ще останат в същия интервал, от 33 до около 38 градуса, но най-горещо ще бъде в Тракия, а в Дунавската равнина температурите ще са малко по-ниски, до около 34 градуса.

Атмосферата в следобедните часове ще се лабилизира и  на места в планините и северните райони ще превали и прегърми. По-късно преди полунощ явления ще има и на места в останалата част от страната.

В четвъртък ще се развива купеста облачност и  в южните и югозападни райони ще превали и прегърми. Възможни са  и локални градушки.

Температурите ще се понижат и ще бъдат от 29 до 34 градуса.

В петък ще се развива купеста облачност и на много места в югозападната част на страната ще превали и прегърми. Ще има  и локални градушки. В София също ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, но в по-голямата част от Източна България и ниските части на Дунавската равнина ще остане почти без валежи. Дневните температури ще бъдат от 27 до 33 градуса.

В събота и неделя атмосферата ще се стабилизира. В събота слаби краткотрайни валежи са възможни само в планините и на изолирани места на североизток, а в неделя ще бъде сухо.

Температурите в съботния ден ще бъдат от 28 до 33 градуса, а в неделя ще се повишат и ще достигнат 32 до 36 градуса, на места в низините до 37.

>>> Можете да посетите и нашата Фейсбук-страница>>>>