Днес облачността ще бъде променлива, на моменти - значителна. На места ще превали и прегърми. Макар, че на места са възможни и интензивни локални извалявания, в по-голямата част от страната те ще бъдат с подчертано локален характер. По-съществени такива са възможни в централните части на страната. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, а в източната половина на страната - такъв от североизток и изток. 

Краткотраен дъжд с гръмотевици ще има и в софийско.

Температурите ще бъдат от около 25 до 30, в северозападните райони до около 31 градуса.

Над страната в момента прониква малко по-хладен въздух. Утре сутринта температурите ще бъдат от 11 до 16 градуса, а дневните ще са от 22 до 28 градуса. Ще има променлива, намаляваща до незначителна облачност, но почти без валежи. Слаби и локални краткотрайни превалявания ще има само на места в планините на Югозападна България.

Без съществена промяна спрямо това в съботния ден, ще бъде времето и в неделя. 

Добри условия за туризъм предлагат планините през двата почивни дни. В събота на места в планините на западната и югозападна част на страната ще превали и прегърми, но явленията няма да бъдат масови, както и особено интензивни. Все пак, имайте едно наум, ако планирате преходи по високите и открити части. В неделния ден краткотрайни слаби превалявания са възможни само на изолирани места в Рила, Пирин и Централния Балкан.

От понеделник предстои по-интересно развитие на процесите над региона ни.

Горещата въздушна маса от Западна Европа ще започне движението си в източна посока и, макар частично трансформирана, ще повиши чувствително температурите и в нашата страна.

 В понеделник ще бъде слънчево, почти тихо, в низините - горещо. Ще започне повишение на температурите и те ще достигнат стойности от 28 до 33 градуса.

Във вторник ще бъде слънчево и доста горещо, с максимални температури от 32 до 36 градуса, но на места не са изключени и стойности с 1-2 градуса по-високи.

Горещо ще остане и в сряда, когато максималните температури в Дунавската равнина и Тракия ще достигнат 37, 38 градуса.

Привечер и през нощта срещу четвъртък от северозапад ще прониква по-хладен въздух и от четвъртък до края на седмицата дневните температури ще се понижат с няколко градуса, като най-често ще бъдат в интервала от 26, 28 до 33, 34 градуса. Атмосферата ще бъде частично по-нестабилна  и  на места ще има превалявания и гръмотевици с локален характер, най-ясно изразени в четвъртък и петък. 

Очаквайте по-конкретни и и актуални прогнози в следващите дни.

>>> Можете да посетите и нашата Фейсбук-страница>>>>