Започва нова серия летни жеги, които на места ще стигнат дори до температури от 40 градуса.

Днес ще бъде слънчево, сухо и горещо, с максимални температури от 30 до 35 градуса. По морето ще духа до умерен източен вятър и температурите ще бъдат по-ниски, от 26 до 30 градуса.

Утре температурите ще се повишат още и след обяд ще бъдат от 33 до 38 градуса. Най-горещо ще бъде по поречието на Дунав и в Югозападна България. Не са изключени и стойности до около 39 градуса.

Отново по-хладно, при това с десетина градуса, ще бъде по брега на морето, където ще духа умерен източен вятър. Вълнението ще бъде сравнително голямо, затова плажуващите да бъдат много внимателни! 

В петък съществена промяна на времето няма да настъпи - слънчево, много горещо, с температури от 33 до 38 градуса.

В събота ще бъде жега в цялата страна. Най-високи температури, близки до 40 градуса, ще има в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и на югозапад. По-хладно ще остава по морския бряг, където ще продължи да духа източен вятър.

Много горещо ще остане и в неделя, с температури от 34 до 39 градуса. 

В понеделник вече са възможни и температури до около 40 градуса. Ще бъде слънчево и почти тихо, освен по Черноморието, където ще остава с по-ниски температури и източен вятър. Максималните температури ще бъдат от 35 до 40 градуса, по морето до около 30.

Във вторник горещото време ще продължи, а температурите ще бъдат от 35 до 40 градуса.