Горещото време продължава през почивните дни и следващата седмица.

Днес ще бъде слънчево и горещо, със слаб, на изток до умерен вятър от източната четвърт.

Дневните температури ще бъдат най-често от 34 до около 38-39 градуса.

Довечера и през нощта ще бъде ясно и доста топло: в много места минималните температури ще останат по-високи от 20 градуса, за страната най-често от 17 до 22 градуса.

През деня ще бъде слънчево, със слаб вятър от североизток, по морето - до умерен от изток.

Горещо, с максимални температури от 35 до 40 градуса.

В неделя временно ще се усили вятърът от северозапад, в Дунавската равнина умерен и временно силен. Облачността ще се увеличи, но ще остане много горещо, с температури сутрин около и над 20, а след обяд - от 36 до около 41 градуса.

След обяд на места в Западна Стара Планина ще превали и прегърми, а привечер и преди полунощ срещу понеделник това е възможно и на места в западната част на Дунавската равнина. Не са изключени локални градушки.

През двата почивни дни температурите по морския бряг ще бъдат с няколко градуса по-ниски от тези в страната и там ще има отлични условия за почивка.

Добри ще бъдат условията за туризъм и в планините, като само в неделния ден след обяд в Западна Стара планина има вероятност за гръмотевични бури.

В понеделник ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево време след обяд на много места. Температурите ще бъдат малко по-ниски, от 32 до 35, 36 градуса.

От вторник отново предстои горещо и сухо време, с температури най-често от 36 до около 40 градуса.