Започва продължителен период на много горещо време.

Днес ще бъде слънчево, с температури от 33 до 38 градуса, но в западната част на Дунавската равнина, където първо ще започне да постъпва горещата въздушна маса, са възможни и малко по-високи стойности. Там ще духа слаб вятър от запад-северозапад. В останалата част на страната вятърът ще бъде слаб, отначало от север, а по морето по-късно след обяд - от изток.

През нощта ще бъде ясно, а утре - отново слънчево и горещо. Денят ще започне с минимални температури от 16 до 20 градуса, а след обяд стойностите ще достигнат 35 до около 38-39 градуса. По морския бряг ще бъде с няколко градуса по-хладно.

Ще духа слаб вятър от североизток, по морето - бриз с източна посока.

Времето в Европа ще бъде лятно, с високи температури, а най-горещо ще бъде в централните райони на континента и на Балканите.

В Англия жегите този път продължиха няколко дни и поставиха рекорди, но както виждате, температурата там се нормализира.

У нас, на Балканите горещините тепърва започват и ще продължат не няколко дни, а - възможно - няколко седмици, при това без сериозни паузи.

В събота и неделя ще бъде горещо, с температури в цялата страна от 36-37 до около 40 градуса.

В събота ще бъде слънчево, а в неделя през страната ще премине атмосферно смущение и на отделни места ще превали и прегърми. Заради голямата енергия в атмосферата, не са изключени локални, но интензивни гръмотевични бури и градушки.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и временно ще се усили до умерен, в Дунавската равнина - силен.

В понеделник ще бъде слънчево и с 2 до 4 градуса по-ниски температури от тези в края на тази седмица: от 31, 32 до около 36 градуса.

Горещините ще се завърнат с нова сила от вторник, с температури в низините, отново доближаващи 40.