Очаква ни седмица с топло, а в някои дни в низините - и горещо време.

Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но без валежи. Дневните температури ще бъдат от 27 до около 32 градуса.

През нощта ще бъде ясно, а минималните температури утре ще бъдат от 14 до 20 градуса.

Сутринта ще се появи вятър от запад, който в дневните часове ще се усили и преориентира от северозапад, в Дунавската равнина - умерен и временно силен.

Ще има променлива облачност. Около обяд на места около планините на Западна България ще превали и прегърми, а в следобедните часове такива явления ще има в североизточните и източни райони и по Черноморието. Там на места са възможни гръмотевични бури и локални градушки. Ще бъде горещо, с максимални температури от 30 до около 35 градуса.

Рекордните горещини от миналата седмица ще отпуснат хватката си над Западна Европа и там температурите ще доближат обичайните си стойности за това време на годината.

Все пак, в Лондон остава топло и слънчево. Хладно ще бъде във Варшава и Москва, където ще има и слаби превалявания от дъжд.

На Балканите температурите се повишават и въпреки, че ще има локални краткотрайни валежи, времето ще бъде топло, в низините - и горещо.

До края на седмицата времето над страната ще бъде типично лятно, в низините - горещо. Температурите в повечето дни ще бъдат от около 30 до 34-35 градуса, с изключение на четвъртък, когато на места в южните райони ще превали и прегърми, а дневните стойности ще са с няколко градуса по-ниски.

Вероятност за краткотрайни превалявания на отделни места има и през почивните дни.

Най-горещо ще бъде в западната част на Горнотракийската низина и Дунавската равнина.