Горещото време ще продължи и през следващите дни до края на месеца, с кратка пауза от утре до края на седмицата.

Днес през по-голямата част от деня ще остане слънчево и горещо, с температури от 33 до 38 градуса. По-късно след обяд привечер от запад облачността ще се увеличава и на места в крайните западни и планински райони ще превали краткотрайно, предимно слабо.

Вятърът, който в момента е слаб, от изток, още около обяд от запад на изток ще се преориентира на северозападен и ще се усили, в западната част на Дунавската равнина - до умерен и  временно силен.

С него ще прониква въздушна маса с малко по-ниски  температури и утре температурите ще са от 28 до 32 на север и запад до все още 34, 35 в крайните южни райони. Ще духа слаб вятър от северозапад, а в Източна България - слаб до умерен от север-североизток.

Облачността ще бъде променлива, а краткотрайни превалявания с гръмотевици са възможни в Югозападна България и централните части на страната. По-късно през нощта срещу петък, подобни явления ще има над източната половина на страната, но макар да не са изключени по-интензивни локални извалявания, по правило съществени валежи няма да има.

В петък облачността ще бъде променлива, вятърът ще отслабва и почти ще стихне. Краткотрайни валежи и локални гръмотевични бури ще има над Рило-Родопската област, като там не са изключени и локални градушки. В останалата, по-голяма част от страната валежи няма да има.

Денят ще бъде с приятни следобедни температури от 27 до 31, 32 градуса - стойности, нормални за климатичния период.

В събота започва постепенно повишение на температурите и те ще са от 28 до 32, 33 градуса. Облачността ще бъде променлива, като ще има и незначителни купести облаци, но и средна  и висока облачност, която ще бъде прозрачна за слънчевите лъчи.

Несъществени краткотрайни превалявания ще има над планините и по Черноморието.

В неделя повишението на температурите ще продължи и те ще достигнат нива отново по-високи от нормалните с 4-5 градуса, в интервала от 30 до 34, 35 градуса, за София - около 30. Слънчево, без валежи.

Горещините отново ще се усилят с началото на следващата седмица и ще се задържат през по-голямата и част. Очаквайте актуалните ни прогнози в следващите дни.

>>>Посетете нашата интернет-страница>>>>