След комфортното време, с малко по-хладни утрини и летни следобедни температури, през следващата седмица предстои рязко захлаждане, затова се възползвайте максимално от оставащите няколко летни дни.

До края на деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Почти без валеж. малка вероятност за слаби краткотрайни превалявания има над централните части на Стара планина. Ще духа слаб, до умерен вятър от североизток. Температурите след обяд ще бъдат в интервала от 25 до 30, 31 градуса.

В петък минималните температури ще бъдат от около 11 до 15, 16 градуса, а дневните слабо ще се повишат и ще достигнат 26 до 31, 32 градуса. Ще има променлива, намаляваща до незначителна облачност. Ще продължи да духа слаб североизточен вятър.

През двата почивни дни времето ще остане комфортно и приятно, с температури, предразполагащи към провеждане на времето на открито. Ако планирате подобно нещо и за следващия уикенд - трите почивни дни с официалния празник 22 септември, имайте предвид, че тогава условията ще бъдат доста по-различни, а температурите - по-ниски с поне десетина градуса. Затова, използвайте максимално предстоящата събота и неделя.

В събота минималните температури ще са от около 10 до 15-16 градуса. В западната част на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад, слаб. С далечната си периферия атмосферен процес на север от Балканите ще засегне страната ни, но той ще се усети главно в полето на вятъра. През деня в западната половина на страната той ще бъде от северозапад-север, а в източните райони - от североизток-север, слаб, до умерен. Облачността ще бъде променлива. Дневните температури ще останат с юлски класически стойности - от 26, 27 до 32, 33 градуса.

В неделя, заради ветровитото време и облаците, минималните температури ще бъдат по-високи: от 12 до 17 градуса. Това са стойности, характерни за месец юни.

Дневните ще са малко по-ниски от съботните, от 25 до около 30 градуса. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Почиващите по Черноморието, особено Южното да имат предвид, че сутрин и преди обяд там е възможно слабо да превали.

В понеделник ще бъде слънчево и горещо, с температури от 28 до 32, 33 градуса. Сутрин учениците и родителите им да имат предвид, че ще бъде по-хладно, с температури от около 9, 10 до 14 градуса.

Във вторник ще бъде доста горещо, с температури от 29 до 35 градуса. Признак за предстоящата промяна на времето ще бъде вятърът от запад-северозапад, който ще се появи и засилва, в Дунавската равнина умерен и временно силен.

В сряда и през втората половина на седмицата, според сегашните предварителни прогнози, подлежащи на доуточняване в следващите дни, юлските температури от началото, ще отстъпят място на ноемврийски такива и дори дневните стойности на места биха били далеч под 20 градуса.

Все пак, заради отдалечеността на тези срокове, очаквайте по-актуалните ни прогнози за тези показатели, както и за очакваните валежи по този мощен процес в следващите дни.