Днес ще има променлива облачност. В следобедните часове на места над западните и северни райони ще превали. Привечер в Северозападна България валежите е възможно да бъдат придружени и от гръмотевици.

Температурите след обяд ще достигнат 22 до 26 градуса. До ранния следобед в Североизточна България ще духа слаб западен, а в южните райони - слаб югоизточен вятър.

През нощта ще има променлива, често значителна облачност. Дъжд ще превали на места, предимно в Западна и Северна България.

Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури сутринта ще са от 7 до 12 градуса. 

През деня ще има значителна облачност. На места ще превали дъжд, но валежите ще бъдат слаби. 

Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен, в Дунавската равнина — временно силен. Максималните температури ще бъдат по-ниски от обичайните, от 17 до 22 градуса. 

 

В Европа температурите на югозапад и югоизток се повишават и в Мадрид, Лисабон и Атина ще бъдат около и над 30 градуса. В западните и централни райони на континента остава все още хладно, на много места с превалявания от дъжд.

У нас в петък ще остане облачно, с превалявания от дъжд, предимно слаби. Ще бъде хладно, с минимални температури от 5 до 10 и дневни от 17 до 22 градуса в повечето места.

В събота валежите спират, а облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Температурите след обяд ще достигнат 21 до 26 градуса.

В неделя ще се затопли още и температурите ще достигнат 25 до 30 градуса. 

След краткотрайно захлаждане в понеделник през следващата седмица температурите отново ще се повишават.