До края на деня днес над страната ще остане слънчево, с развитие на купеста облачност.

Краткотрайни валежи с гръмотевици са възможни само  на отделни места над  и около планините на Западна България. Дневните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса. Ще бъде почти тихо, като само  в крайбрежната ивица на изток ще духа слаб до умерен вятър откъм морето.

До полунощ краткотрайни превалявания са възможни на отделни места в западната половина на Дунавската равнина. След това облачността ще намалее до ясно време. Минималните температури утре сутрин ще бъдат летни - от 15 до 20 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но краткотрайни превалявания ще има само на отделни места около планините на запад и югозапад.

Топло, в низините горещо, с максимални температури от около 29 до 34 градуса.

По морския бряг ще духа слаб до умерен вятър от изток и температурите ще бъдат с 2-3 градуса по-ниски, до 26-28 градуса. Там в следващите 7-8 дни времето ще бъде отлично за почивка и плаж, докато тук, на запад, през почивните дни отново ще имаме неустойчиво време.

Утре над почти целия континент ще се радваме на слънчево, лятно време, с температури около и дори малко над обичайните за периода. По-хладно, с превалявания от дъжд, ще бъде само на север, а най-топло - при нас, на Балканите и на югозапад в Испания и Португалия.

В събота и неделя времето над западната половина на страната отново ще бъде неустойчиво, особено през втория ден.

Още в петък срещу събота, отначало на северозапад, ще се появи слаб до умерен вятър със запад-северозападна посока и ще прониква малко по-хладен въздух.

Главно около и след обяд над западните райони, но на отделни места на северозапад още в предиобедните часове, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Температурите там ще се понижат и по-късно след обяд ще бъдат от около 26-28 на запад  и северозапад до около 35 на места в източните райони.

До края на деня вятърът в крайните източни части ще остане от изток, а над западните и централни райони - от северозапад.

Неустойчиво, с краткотрайни валежи и гръмотевици, както и локални градушки, ще бъде времето и в неделния ден. Температурите и на изток слабо ще се понижат.