Кико, Марио и Лорена действат в Тихия океан, като понастоящем единствено тропическата буря с твърде романтично име - Лорена, застрашава крайбрежната зона на Мексико.

Кико и Марио се намират на запад в тихоокеанкските акватории и не заплашват големи населени области на сушата.

Друг вихър с нежно име - Имелда, е по Тексаското крайбрежие. Макар само тропична буря (не му стигнаха заредените с енергия водни пространства на Мексиканския залив, за да нарасне до ураган), той причинява сериозни неприятност в Южен Тексас в момента.

Имелда изненада преди дни метеоролозите, тъй като шансовете на неорганизираната зона с ниско налягане да се превърне в тропическа буря и  да получи име се преценяваха на под 20 на сто. Преценките се оказаха грешни и се "пръкна" Имелда.

В Атлантическия океан Умберто, за когото писахме преди дни, следва по петите разрушителния си предшественик Дориан. Макар че, според прогнозите траекторията му ще мине по-далеч от американския бряг, нови неприятности очакват Бахамите.

На последно място, но с най-неясни перспективи, е тропическата буря Джери. Той се намира източно от Карибите в акватории с доста топли води, тоест, достатъчни, за да го напомпат с огромни енергии и да го направят опасен ураган със сила поне до трета категория.

Него ще следим в следващите дни. 

Всъщност, списъкът в заглавието не е съвсем пълен.

Снимки: Туитър

На тази карта може да видите, че в тропическите води на Атлантика има още две неименувани тропически образувания. Те все още не са достатъчно мощни, за да получат собствени имена, но скоро е възможно и това да стане.