Казват, че мълнията никога не удря два пъти на едно и  също място. Както всяко правило, явно и това има своите изключения, но тук изключението е колкото куриозно, толкова  и  необяснимо.

Американецът Рой Съливан е удрян седем пъти от мълния!

>>>Виж галерията>>>

Първият документиран удар от мълния върху Съливан е през април 1942 г.

Той се криел от гръмотевична буря в пожарна наблюдателна кула. Кулата е новопостроена и в момента не е имала гръмоотвод. Тя бива ударена седем или осем пъти. Вътре в кулата "огънят скачаше навсякъде", разказва потърпевшият. Мълнията изгаря половин инчова ивица по десния му краки оставя  дупка в обувката му. 

Той е бил ударен отново през юли 1969 г. Необичайното е, че той е бил ударен, докато е в камиона си, шофиран по планински път. Според основните физични закони металното тяло на превозното средство обикновено защитава хората в случаи като този, като действа като клетка на Фарадей. Първата светкавица ударила дърветата и се отклонила в отворения прозорец на камиона. Ударът оставя Съливан в безсъзнание, изгаря веждите и миглите и опожарява косата му. Неконтролируем, камионът продължи да се движи, докато спира по чудо близо до ръба на скалата. 

През 1970 г. Съливан е бил ударен в предния си двор. Светкавицата удря близкия трансформатор и оттам скача на лявото му рамо и го изгаря.

През 1972 г. Съливан работи в станция на рейнджъри в национален парк Шенандоа, когато идва поредната му среща с небесното електричество.

Косата му изгаря, а той се опитва да потуши пламъците със сакото си. След това се втурва към тоалетната, но не може да се побере под водата. 

Макар че никога не е бил вярващ, след този удар, четвърти подред, той става такъв.

В продължение на месеци, ако е бил застигнат от буря, докато кара камиона си, той винаги ляга на предната седалка, докато бурята не отмине. 

На 7 август 1973 г., докато бил на патрулно дежурство в парка, Съливан видял наближаваща буря и бързо се прибрал в сграда. Но облакът явно го чака.

Когато най-накрая решава, че опасността е отминала и излиза, го удря  мълния. Мълнията този път изгаря  лявата ръка и левия му крак и сваля обувката му. Все още в съзнание, Съливан пропълзял до камиона си и изсипал  кутията с вода, която винаги държал в камиона, върху главата си - косата му отново се била запалила от мълнията.

Следващият удар е на 5 юни 1976 г.,и ранява глезена му.  Косата му също се запалила.

В събота сутринта, на 25 юни 1977 г., Съливан е бил ударен, докато ловил риба в сладководно езеро. Мълнията удря горната част на главата му, попалва косата му, тръгва надолу и изгаря гърдите и стомаха му. Съливан се обръща към колата си, когато се случило нещо неочаквано - една мечка се приближила до езерото и се опитала да открадне въдицата му. Съливан ударил мечката с прът.  По-късно той твърди,  че това е двадесет и вторият път, когато удря мечка с пръчка си през живота си.

Рой Съливан умира на 28 септември 1983 година на 71 години, като се прострелва в главата със собствената си пушка. Твърди се, че го е сторил от нещастна любов.