Днес ще бъде неустойчиво над западната половина на страната. Там на много места ще превали и прегърми, а на места ще има и по-интензивни явления. Не са изключени и локални градушки.

В Източна България ще духа слаб източен вятър. Там ще остане почти без валежи.

НИМХ е издал предупртеждение - жълт код за очаквани гръмотевични бури за 13 области в западната половина на страната.

През нощта по-значителна облачност ще има над западната половина от страната. Там на места ще превали и прегърми. По-значителни ще бъдат явленията в западната половина на Дунавската равнина.

Там ще се появи вятър от северозапад, а в източната половина на страната до сутринта вятърът ще бъде слаб, от изток.

Минималните температури ще са от 11 до 16 градуса. 

През деня ще остане неустойчиво. На много места ще превали и прегърми, а по-съществени ще бъдат явленията в отделни райони в Централна и Южна България, както и в Родопите. 

Вятърът от запад ще се усили и ще бъде умерен, в Дунавската равнина — силен.

 Привечер ще превали краткотрайно и на отделни места в източните райони. Дневните температури ще бъдат от около 18 на запад до 25, 26 градуса в крайните източни райони.   

В по-голямата част от западната половина на европейския континент остава по-хладно, на места с превалявания от дъжд. По-топло е по Средиземноморието, където ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Нестабилно, с гръмотевични бури, е на Балканите и в части от Украйна и Беларус.

В събота превалявания ще има само на места в източните и планински райони, но явленията ще бъдат по-слаби. Минималните температури ще бъдат от 9 до 14, а дневните от около 18 до 23 градуса. Ще остане ветровито с умерен и временно силен западен вятър.

В неделя и понеделник температурите ще останат без съществена промяна. Краткотрайни превалявания, слаби, са възможни само  на отделни места около планините.