Според официални данни Обединеното кралство е далеч от постигането на целите за намаляване на въглеродните емисии до 2030 г, според Прес Асосиейшън..

Според изданието, Обединеното кралство в момента е на път да се размине със законовите си цели в областта на климата за намаляване на емисиите на парникови газове в средата на 2030 г. "с огромна разлика".

Данните на Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия (BEIS) показват, че "със съществуващите и почти напълно планирани политики" Обединеното кралство ще произведе почти два пъти повече емисии, отколкото би трябвало да произведе според целите си за 2030 г.

Адвокат по въпросите на климата, цитиран в статията, отбелязва, че "цената на настоящия хаос в Уестминстър е бездействието".

Междувременно в. "Индипендънт" съобщава, че законопроектът за запазване на правото на ЕС - наречен "законопроект за свободите на Брекзит" - който ще премахне законите, произтичащи от ЕС, включващи 570 екологични разпоредби, "ще причини сериозни екологични вреди" според различни благотворителни организации и депутати.

Отделно от това, в друг материал на Press Association се съобщава, че правителството на Уелс планира да създаде своя собствена държавна компания за възобновяема енергия, "за да се справи с енергийната несигурност, кризата с разходите за живот и извънредната ситуация с климата".

Компанията, която се очаква да започне да функционира през 2024 г., първоначално ще се занимава с изграждането на наземни вятърни паркове в горските територии на страната и ще бъде единствената по рода си държавна компания в Обединеното кралство.