До събота температурите остават августовски, най-често от 25 до 30 градуса, но не са изключени и стойности до около 31 градуса в низините през някои дни.

След това цари почти пълно единодушие сред моделите, но любопитният момент е, че е по-сигурно хладното, облачно и, евентуално, дъждовно време след идния вторник, отколкото точните и конкретни  параметри по промяната на времето от неделя до вторник.

Уточняване на прогнозите очаквайте в следващите дни, за което vremeto.dir.bg ще ви информира веднага, а дотогава използвайте пълноценно оставащите 4 или 5 (съществуват варианти чувствителното захлаждане да бъде изнесено за понеделник-вторник) за снабдяване с есенни дрехи, обувки и чадъри.

Ако планирате планински туризъм, по-добре е да използвате съботния ден, тъй като в неделя в планините на запад вероятността за сериозно влошаване на времето понастоящем е твърде висока.

На морето с голяма вероятност до неделя остава подходящо за плаж, с температури на водата около 25 и на въздуха 26, 28 градуса.