Днес облачността ще бъде променлива. В Западна България ще превали и прегърми. На места явленията ще бъдат интензивни и отново има вероятност от градушки. Температурите в повечето места ще са от 22 до 27 градуса, но в районите с повече купесто-дъждовна облачност на запад може да останат малко по-ниски.

Привечер явленията ще стихват. 

Утре ще се развива купеста облачност, но краткотрайни превалявания ще има само в Североизточна България и в планините. Ще духа слаб вятър от запад и северозапад и температурите ще се понижат, като максималните ще са от 18 до 23 градуса. Минималните стойности ще са от 9 до 14 градуса.

В сряда вероятността за превалявания е малка в цялата страна, освен привечер в северозападните райони. Температурите ще бъдат от 21 до 26 градуса. Ще духа до умерен западен вятър.

В четвъртък, последният работен ден за тази седмица, атмосферата ще бъде по-нестабилна в голяма част от страната. Краткотрайни валежи с гръмотевични бури и локални градушки ще има на много места в североизточните, западните  и югозападни райони и около Стара планина. По-малка вероятност за такива явления има по поречието на Дунав и в част от Горнотракийската низина.

Температурите сутрин ще са от 8-9 до 14, а денем ще достигнат 22 до 27 градуса, малко по-ниски в местата с превалявания. Вятърът от запад ще бъде умерен, в Северозападна България - временно силен.

През първия от трите почивни дни, петък, времето ще бъде по-хладно и с вероятност за краткотрайни превалявания. Дневните температури ще са от 17 до 23 градуса.

В събота краткотрайни валежи ще има на места в източните и планински райони, а в неделя гръмотевични бури и краткотрайни валежи са възможни над цялата страна, без ниските райони около река Дунав и части от Тракия. През първия ден максималните температури ще са от 21 до 26, а в неделя - от 22 до 28 градуса, по-ниски  в местата с мощна купесто-дъждовна облачност.

В планините през почивните дни атмосферата ще бъде нестабилна, с гръмотевични бури и краткотрайни валежи.

>>>Следете ни и в нашата Фейсбук-страница>>>>

В Гърция през трите наши почивни дни времето ще бъде сравнително лошо, с краткотрайни превалявания в петък и най-вече в неделя. Малко повече слънце, според сегашните прогнози, ще има в източната част на Пелопонес и Халкидики само в събота, 25 май. Температурата на въздуха там ще бъде от около 21 до 25, 26 градуса, а на морската рода - около 20, 21 градуса.

На българското Черноморие времето през почивните дни също ще бъде нестабилно, с вероятност за краткотрайни превалявания, най-вече в петък и събота. Температурата на морската вода по нашето крайбрежие ще бъде в рамките на 16 до около 17 градуса, а на въздуха - около 20, 22 в петък и събота, до 24, 25 в неделя.