До края на днешния ден ще остане предимно облачно, със слаби превалявания в процес на отслабване над северните и източни райони. В ниските части и по крайбрежието на морето ще вали слаб дъжд, на моменти примесен с мокър сняг, а над 300-400 метра - слаб сняг. Дневните температури ще достигнат 3 до 8 градуса.

В източните и южни райони ще духа слаб северозападен вятър.

През нощта ще бъде облачно, със слаби превалявания над източните райони. По високите места в Лудогорието ще вали слаб сняг, а по морето - дъжд.

Минималните температури ще са от около нула до 5 градуса.

През деня преваляванията ще спрат. Над източната половина на страната ще бъде облачно, а разкъсвания и намаления на облачността ще има на запад.

Дневните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса.

В събота ще бъде облачно, с временни разкъсвания над централните части на страната. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Слаби превалявания са възможни само на изолирани места в Родопите и по Черноморието. Минималните ще са от минус 1 до 4, а дневните температури ще достигнат 4 до 9 градуса.

В неделя облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. В планините и източните райони ще се появи слаб вятър от юг. В западната половина на Дунавската равнина и Тракия ще се образуват мъгли и ниски облаци.

Минималните температури ще бъдат от нула до 5, по високите полета до минус 1, минус 2 градуса, а дневните ще са от 5 до 10 градуса.

В понеделник облачността ще бъде значителна, предимно средна и висока. Над източните райони ще се усили южният вятър - до умерен. В западните части на низините ще остане мъгливо или с ниски облаци. Минималните температури ще са от минус 1 до 4, по морето до 6-7, а дневните от 6 до 11, по-ниски в местата с мъгли и ниски облаци.

Във вторник и сряда вятърът ще се ориентира от югозапад и по високите места и на изток ще се усили чувствително.

Температурите ще се повишат и в сряда на места на изток и северно от планините отново ще преминат 15 и доближат 20 градуса. Ще се повишат и минималните температури, които и преди това са по-високи от обичайните за най-студената част на годината. Облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока. Слаби превалявания са възможни само  на отделни места в планините и крайните западни райони.

Тези температурни интервали са по-характерни за средата на месец март, отколкото за "сърцето" на зимата през януари.

Поредният топъл период ще продължи поне до края на второто и, вероятно първите дни на третата десетдневка на месеца, когато предварителните сценарии очакват понижението им. Но за толкова отдалечен прогностичен период не е възможно да се дадат точни прогнози, затова следете анализите ни и в следващите дни.