"Нищо не е по -опасно от илюзията за действие - това е всичко, което торите на Борис Джонсън предлагат", пише Ед Милибанд, бивш лидер на лейбъристите и държавен секретар в кабинета в сянка на лейбъристите по бизнес, енергетика и индустриална стратегия, в коментар за Гардиън.

Според него "Най -опасните противници на промяната вече не са намаляващото малцинство, което отрича необходимостта от действия, а предполагаемите поддръжници на промяната, които отказват да действат с темповете, които науката изисква ...

Правителството на Обединеното кралство е конкретен пример. Има пропаст между бушуващата реторика на правителството на Джонсън и реалността. "

Милбанд добавя: "Нищо не е по -опасно от миража на действията, прикриващ истината за бездействието, защото той поражда или фалшива увереност, че ще се оправим, или цинизъм и отчаяние относно безсмислените политически обещания.

Междувременно, в статия на Daily Telegraph, на първа страница на вестника, Ник Тимъти, автор на манифеста, който стана причина Тереза ​​Мей да загуби тогавашното си място като премиер, пише:

"Фанатиците на така наречените "нулеви емисии" не обръщат внимание на трудностите, които тяхното безогледно бързане могат да причинят. "