До края на деня днес ще остане предимно облачно, с превалявания на много места в страната, по-значителни в следобедните часове. Почти без валежи ще остане главно по поречието на Дунав. В Югоизточна България все още ще духа до умерен и временно силен югозападен вятър, а в западната половина на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, все още предимно слаб. Максималните температури ще бъдат от малко под 15 на запад и северозапад до 19 градуса в Тракия и на югоизток.

През нощта ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд над южните и източни райони. С напредването на нощта, валежите постепенно ще отслабват и в много места ще спират. Отначало на северозапад, а до сутринта над цялата страна ще се появи и усили вятър от северозапад, в Дунавската равнина - силен.

Минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса.

През деня ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността главно над южните райони. На отделни места ще има превалявания, предимно слаби, в низините от дъжд, а над 1400 метра - от сняг. Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина временно силен северозападен вятър. Дневните температури ще са от 10 до 15 градуса.

На нашия континент утре най-топло вече ще бъде на Пиринеите. Слънчево време също ще има само там и на още малко места в Гърция, по Средиземноморието. Над останалата, по-голяма част от континента ще бъде предимно облачно, макар вече с нормални мартенски температури. Дъжд, предимно слаб, ще превали на места на Балканите, а сняг - в североизточните части на континента.

В нашата страна в четвъртък времето остава без съществена промяна: предимно облачно, с превалявания от дъжд. Валежите ще бъдат слаби, освен около Западните Родопи, където на места ще има значителни валежи, над 1300-1400 метра от сняг. Вятърът ще бъде от северната четвърт и до вечерта временно ще отслабва. Сутринта температурите ще са без промяна, около и над 5-6 градуса, а дневните ще се понижат и ще бъдат от 7 до 12 градуса.

В петък облачността ще бъде значителна, но вече с по-съществени разкъсвания. Валежите ще са слаби, само на отделни места около планините и по Южното Черноморие.

Минималните температури ще са без промяна, а дневните - от 7 до 13 градуса.

В събота облачността ще остане по-често значителна, но ще започне постепенно повишение на температурите: дневните ще бъдат от около 10 до 15-16 градуса. Слаби краткотрайни валежи от дъжд ще има около и след обяд в районите около Рило-Родопската област, като там не е изключено и да прегърми.

В неделя и понеделник дневните температури ще бъдат от 14 до около 19-20 градуса. Вероятността за валежи е малка, ще има и повече слънчеви часове.