Около и след обяд днес краткотрайни валежи ще има само около Централна Стара планина и в част от Североизточна България. В западните райони ще остане без валежи.

От северозапад ще прониква малко по-хладен въздух и температурите в северните райони ще бъдат до 21, 23 градуса. На юг ще има и по-високи стойности, до 27, 28 градуса.

В Дунавската равнина ще духа слаб, до умерен вятър от северозапад.

Утре температурите ще бъдат от 22 до 28 градуса. След обяд нестабилността на атмосферата отново ще нараства  и  превалявания с гръмотевици ще има на повече места в централните и източни райони на страната. 

В петък отново ще имаме повече слънце, а краткотрайни валежи ще има само в следобедните часове в някои планински райони.

Температурите през деня ще са от 23 до 28 градуса.

В събота гръмотевични бури ще има над цялата страна, с изключение на поречието на Дунав в централния и  западен участък. 

Ще остане топло, с температури от 23 до 28, 29 градуса.

В неделя на запад вероятността от краткотрайни валежи намалява. Такива ще има около планините и в източните райони на страната.

Температурите остават без промяна - минимални от 10 до 16 и дневни от 23 до 28, 29 градуса.

Според предварителните прогнози, понеделник и вторник превалявания и гръмотевици ще има само около планините на Западна България. Дневните температури ще се повишат с още градус-два и на места в низините ще достигнат 25-30 градуса.