Очаква ни седмица с малко по-поносими температури в повечето дни, както и повече локални превалявания, по-значителни над планините и в източните райони, включително по Черноморието.

Днес ще бъде слънчево, с висока и средна облачност, а краткотрайни валежи са възможни само  на отделни места в планинските и западни райони. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток. Дневните температури ще са от 32 до 37 градуса. 

Утре облачността ще бъде променлива, на изток и североизток - на моменти значителна. Ще духа слаб, на места временно умерен североизточен вятър. Температурите слабо ще се понижат и ще бъдат от 30 до 35 градуса в повечето места. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има на отделни места около планините, в крайните северозападни райони и в Североизточна България, като там е възможно те да са значителни и с локални градушки. Там и дневните температури ще бъдат с няколко градуса по-ниски.

В сряда остава с променлива облачност. Ще захладнее още и дневните температури ще са от 26 до около 31 градуса, под Кресненското дефиле до около 34. Вероятността за краткотрайни валежи е малка - главно на отделни места в крайните западни и в североизточните райони. 

В четвъртък ще бъде по-неустойчиво, макар че температурите ще се повишат и в повечето места ще са от 29 до 34 градуса. Около и след обяд, както и преди полунощ, на повече места ще превали и прегърми, а по-съществени явления ще има вечерта над северните и планински райони. Ще духа слаб вятър от североизток, по бреговата ивица и на около 50 км от нея - бриз от югоизток.

В петък ще бъде неустойчиво по места, като преди обяд ще превали и прегърми по Черноморието, а през деня - и на места във вътрешността на страната. Ще има и локални гръмотевични бури, възможни са и градушки. Дневните температури ще бъдат от 25 до 32 градуса. Вятърът ще бъде слаб, от север или североизток.

Частично неустойчиво ще бъде и в събота, като още преди обяд облачно и с превалявания и гръмотевици е вероятно да бъде времето по брега на морето, а около и след обяд - и на места във вътрешността.

Дневните температури ще са без съществена промяна - около и малко под 30 градуса.

В неделя атмосферата ще започне да се стабилизира и превалявания ще има на малко места. Температурите ще се повишат и ще бъдат предимно от 28 до около 33-34 градуса.

Според предварителните прогнози, в началото на следващата седмица отново ще бъде по-често слънчево, в низините - горещо, с температури в страната от 30 до 35 градуса.