Т нар. "Платформа" на Демократическата партия на САЩ от 92 страници призовава страната първа да постигне нулеви нетни емисии в селското стопанство до 2050 г., съобщава Successful Farming.

Целта можело да бъде постигната с помощта на проекти като инициативите на Министерството на земеделието на САЩ за климатично интелигентно земеделие, се казва в платформата, според Successful Farming.

Делегатите на националния конгрес на партията в Чикаго трябваше да гласуват платформата във вторник, допълва изданието.

Esquire съобщава, че изменението на климата "тегне над работата тук, на Националната конвенция на Демократическата партия в Чикаго", след като беше "невидимо на Националната конвенция на Републиканската партия миналия месец".

В статията се казва, че Съветът по околна среда и климатична криза към партията е организирал редица събития през четирите дни на конвенцията, включително в сряда, когато сенатор Джеф Меркли и сенатор Ед Марки ще говорят по въпроса.

Politico съобщава, че Джулия Луис-Драйфус, звездата от американските телевизионни сериали "Зайнфелд" и "Veep" и активист за климата, се е появила изненадващо на тържеството на екологичното движение в шатрата на конвенцията.

Според публикацията тя е разказала за събитието "Климатичните гласоподаватели влизат в играта": "Всички тук в тази зала знаят, че климатът е коварният въпрос, който е свързан с всеки друг въпрос."

Накрая Inside Climate News разглежда как климатът се вписва в дневния ред на DNC.