Днес облачността ще бъде значителна, с по-съществени намаления над западните райони, а след обяд и над североизточните. На места е възможно да превали съвсме слабо.

Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от северозапад. Дневните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса.

През нощта ще бъде облачно, с изключение на югозападните райони, където облачността ще намалява до ясно време. Вятърът ще се ориентира от изток и с него за кратко ще нахлува студен въздух.

Слаб сняг ще превали в централните и източни райони на страната.

Утре минималните температури ще са от минус 6, минус 5 на североизток и в котловините на югозапад до около нула, минус 1 в останалите равнинни части.

През деня облачността ще остане значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления на изток. Източният вятър ще отслабне. преди обяд все още на места са възможни слаби превалявания.

Дневните температури ще бъдат от нула до 6 градуса.

В събота облачността ще бъде значителна. Ще се появи слаб вятър от запад и югозапад. Минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1, с дневните ще се повишават и ще са от 6 до 12 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето в неделя, а от понеделник температурите тръгват нагоре. 

В средата на следващата седмица максималните стойности ще достигнат и преминат 15 градуса, а на места ще доближат и 20.