В следващите няколко дни времето в страната ще остане сравнително топло за началото на април, с температури около и над обичайните за периода.

До края на деня днес облачността ще бъде променлива, намаляваща на моменти до незначителна. Вероятността за валеж е малка. Дневните температури ще са от 20 до 25 градуса.

Ще духа слаб северен, в северозападните райони - до умерен северозападен вятър.

През нощта срещу събота облачността над страната ще бъде предимно средна и висока. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури сутринта ще са от 7 до 13 градуса.

През деня ще има предимно висока и средна облачност, а повече ниски облаци и по-малко слънце - по Черноморието. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, а температурите ще бъдат от 21 до 27-28 градуса.

През нощта срещу неделя над Източна България от север ще премине атмосферно смущение. Там на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са от 10 до 15 градуса.

През деня повече купести облаци ще има над източните райони и в планините. Само на отделни места там е възможно да превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от изток и североизток и в източната част на страната ще бъде умерен и силен. Дневните температури ще бъдат от 16-18 в източните райони по брега на морето до около 24 в района на Сандански и Северозападна България, където ще има повече слънце и високи облаци.

В понеделник ще бъде по-често слънчево, със слаб и умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са от 5 до 10, а дневните от 19 до 25, по-ниски по морския бряг и на изток.

Без съществена промяна ще остане времето до средата на следващата седмица.